
Menukaart
Onze ingrediënten zijn altijd vers!
Voorgerechten
-
Kashke Bademjan
- € 8,00
Vegetarisch gerecht van gebakken aubergine en knoflook, speciaale Iraanse saus en uien
Vegetarian dish with eggplant, yoghurt, onions -
Mirza Ghasemi
- € 8,00
Vegetarisch gerecht van gegrilde aubergine, tomaten, knoflook en eiren
Vegetarian dish with eggplant, tomatoes, garlic, eggs -
Koekoe Sabzi (groente taart)
- € 8,00
Vegetarisch gerecht van gebakken prei, peterselie, eiren, dille en coriander
Vegetarian dish with friedleek, parsley, spinach, eggs, dill -
Soep van de dag | Soep Jo (Gerst soep) | Adasi (Linzen soep)
- € 8,00
Keuze uit 3 verschillende soorten soep
Choice of 3 different types of soup -
Anahita mix voorgerecht
- € 21,00
combinatie van verschillende voorgerechten
combination of different entrees
Bijgerechten
-
Masto Giyar
- € 3,50
Yoghurt met komkommer en gedroogde munt
yoghurt with cucumber and dried mint -
Masto Moesir
- € 4,00
Yoghur met perzisch wilde knoflook
yoghurt with persian wild garlic -
Sier Torshi
- € 3,50
knoflook in wijnazijn
garlic in wine vinegar -
Salade Shirazi
- € 4,00
Fijngesneden tomaten, komkommers, uien, limoensap en gedroogde munt
finely sliced tomatoes, cucumbers, onions, limejuice and dried mind -
Mast Borani
- € 3,50
Spinazie met yoghurt
spinach with yogurt -
Tzatziki
- € 3,50
Griekse yoghurt met komkommer en knoflook
greek yogurt with cucumber and garlic -
Zeytoen Parwardeh
- € 5,50
Lokale olijf
Local olive -
Torshie Lite
- € 3,50
Perzische groente mix in wijnazijn
persian mix of vegetables in wine vinegar -
Salade Fasl
- € 6,50
Gemengde salade
mixed salad
Hoofdgerechten
-
Tjelo kabab koebiede
- € 15,00
gehakte lamsvlees met rijst en saffraan en gegrilde tomaat
chopped lamb with rice end saffron end grilled tomato -
Tjelo kabab barg
- € 20,00
Dungesneden ossenhaas op spies gegrild en gegrilde tomaat en rijst met saffraan
Thinly sliced oxen on spicy grilled end grilled tomato and rice with saffron -
Bale Morgh
- € 15,00
gegrilde kipvleugels
grilled chickenwings -
Djoedje kaba(b)
- € 17,50
gegrilde kip met of zonder botjes met rijst en saffraan
grilled chicken fillet with or without bones with rice en saffron -
Tjelo kabab shishliek
- € 20,00
4 stukjes lamskotelet met gestoomde rijst en saffraan
pieces of lambsshark fillet with rice and saffron -
Tjelo kabab soltani
- € 25,00
combinatie van een koebiede en een barg met rijst en saffraan en gegrilde tomaat
combination of 1 koebiede end 1 barg with rice safron en grilled tomato -
Mix makhsos kabab Anahita
- 2p. € 50,00
- 3p. € 60,00
kebab van lams- en kalfsgehakt met Perzische kruiden
kebab of minced lamb and veal with Persian herbs -
Mix khorosht Anahita
- 2p. € 35,00
- 3p. € 50,00
Stoofpot groente en vlees
Stew meat and vegetables
Traditionele huisgerechten
-
Ghorme sabzie
- € 17,00
gestoofde schotel met rode bonen en gedroogde citroen, groente, lams, rijst en saffraan
stewed dish with red beans, dried lemon,vegetables, beef, rice en saffron -
Fesenjoen
- € 20,00
heel fijn gemalen walnoten met granaatappelsap en kip ( zoete smaak )
very finely ground walnuts with pomegrante with chicken ( sweet taste ) -
Gheyme Bademjan
- € 17,00
Lamsvlees in een tomatesaus, aubergine, spliterwten en gedroogde citroen
lamb in a tomato sause eggplant, splitpeas en dried lemon -
Baghali polo ba mahietje
- € 22,00
gestoofde lamsschenkel geserveerd met dille en tuinbonen
stewed lamb shank server with dill and broad beans -
Baghali polo ba morgh
- € 17,50
gestoofde kip geserveerd met tuinbonen met rijst en saffraan
stewed chicken served with broadbeans with rice and saffron -
zereshk polo ba morgh
- € 17,00
gestoofde kip met rijst en berberis en saffraan en saus van oranje
stewed chicken with rice and berberis and saffron and sauce of orangge -
mahiye roz ba baghali polo
- € 22,00
dag vis met rijst of friet en groente
day fish with rice or friesh and vegetables -
Dizi Sangi
- € 18,00
Lamsvlees, aardappel, tomaten, kikkererwten, witte bonen, gedroogde limoen, Perzische kruiden
Lamsmeat, potatoe, tomato, chipeas, whote neans, dried lemon and Persian seadoningVanaf maandag tot vrijdag kunt u voor dit gerecht een reservering doen voor zaterdagmiddag en zondag middag voor lunch vanaf 12:00 tot 14:30. Voor meer info bel 010 182482 of stuur een mail naar info@restaurantanahita.nl.
Contact

3051 GA Rotterdam
info@restaurantanahita.nl