Menukaart

Bekijk onze creatieve menukaart met traditionele Perzische gerechten.
Onze ingrediënten zijn altijd vers!

Voorgerechten

  • Kashke Bademjan

    • 8,00

    Vegetarisch gerecht van gebakken aubergine en knoflook, speciaale Iraanse saus en uien 
    Vegetarian dish with eggplant, yoghurt, onions

  • Mirza Ghasemi

    • 8,00

    Vegetarisch gerecht van gegrilde aubergine, tomaten, knoflook en eiren
    Vegetarian dish with eggplant, tomatoes, garlic, eggs

  • Koekoe Sabzi (groente taart)

    • 8,00

    Vegetarisch gerecht van gebakken prei, peterselie, eiren, dille en coriander
    Vegetarian dish with friedleek, parsley, spinach, eggs, dill

  • Soep van de dag | Soep Jo (Gerst soep) | Adasi (Linzen soep)

    • 8,00

    Keuze uit 3 verschillende soorten soep
    Choice of 3 different types of soup

  • Anahita mix voorgerecht

    • 21,00

    combinatie van verschillende voorgerechten
    combination of different entrees

Bijgerechten

  • Masto Giyar

    • 3,50

    Yoghurt met komkommer en gedroogde munt
    yoghurt with cucumber and dried mint

  • Masto Moesir

    • 4,00

    Yoghur met perzisch wilde knoflook
    yoghurt with persian wild garlic

  • Sier Torshi

    • 3,50

    knoflook in wijnazijn
    garlic in wine vinegar

  • Salade Shirazi

    • 4,00

    Fijngesneden tomaten, komkommers, uien, limoensap en gedroogde munt
    finely sliced tomatoes, cucumbers, onions, limejuice and dried mind

  • Mast Borani

    • 3,50

    Spinazie met yoghurt
    spinach with yogurt

  • Tzatziki

    • 3,50

    Griekse yoghurt met komkommer en knoflook
    greek yogurt with cucumber and garlic

  • Zeytoen Parwardeh

    • 5,50

    Lokale olijf
    Local olive

  • Torshie Lite

    • 3,50

    Perzische groente mix in wijnazijn
    persian mix of vegetables in wine vinegar

  • Salade Fasl

    • 6,50

    Gemengde salade
    mixed salad

Hoofdgerechten

  • Tjelo kabab koebiede

    • 15,00

    gehakte lamsvlees met rijst en saffraan en gegrilde tomaat
    chopped lamb with rice end saffron end grilled tomato

  • Tjelo kabab barg

    • 20,00

    Dungesneden ossenhaas op spies gegrild en gegrilde tomaat en rijst met saffraan
    Thinly sliced oxen on spicy grilled end grilled tomato and rice with saffron

  • Bale Morgh

    • 15,00

    gegrilde kipvleugels 
    grilled chickenwings 

  • Djoedje kaba(b)

    • 17,50

    gegrilde kip met of zonder botjes met rijst en saffraan 
    grilled chicken fillet with or without bones with rice en saffron

  • Tjelo kabab shishliek

    • 20,00

    4 stukjes lamskotelet met gestoomde rijst en saffraan
    pieces of lambsshark fillet with rice and saffron

  • Tjelo kabab soltani

    • 25,00

    combinatie van een koebiede en een barg met rijst en saffraan en gegrilde tomaat
    combination of 1 koebiede end 1 barg with rice safron en grilled tomato

  • Mix makhsos kabab Anahita

    • 2p. € 50,00
    • 3p. € 60,00

    kebab van lams- en kalfsgehakt met Perzische kruiden
    kebab of minced lamb and veal with Persian herbs

  • Mix khorosht Anahita

    • 2p. € 35,00
    • 3p. € 50,00

    Stoofpot groente en vlees
    Stew meat and vegetables

Traditionele huisgerechten

  • Ghorme sabzie

    • 17,00

    gestoofde schotel met rode bonen en gedroogde citroen, groente, lams, rijst en saffraan
    stewed dish with red beans, dried lemon,vegetables, beef, rice en saffron

  • Fesenjoen

    • 20,00

    heel fijn gemalen walnoten met granaatappelsap en kip ( zoete smaak )
    very finely ground walnuts with pomegrante with chicken ( sweet taste )

  • Gheyme Bademjan

    • 17,00

    Lamsvlees in een tomatesaus, aubergine, spliterwten en gedroogde citroen
    lamb in a tomato sause eggplant, splitpeas en dried lemon

  • Baghali polo ba mahietje

    • 22,00

    gestoofde lamsschenkel geserveerd met dille en tuinbonen
    stewed lamb shank server with dill and broad beans

  • Baghali polo ba morgh

    • 17,50

    gestoofde kip geserveerd met tuinbonen met rijst en saffraan
    stewed chicken served with broadbeans with rice and saffron

  • zereshk polo ba morgh

    • 17,00

    gestoofde kip met rijst en berberis en saffraan en saus van oranje
    stewed chicken with rice and berberis and saffron and sauce of orangge

  • mahiye roz ba baghali polo

    • 22,00

    dag vis met rijst of friet en groente
    day fish with rice or friesh and vegetables

  • Dizi Sangi

    • 18,00

    Lamsvlees, aardappel, tomaten, kikkererwten, witte bonen, gedroogde limoen, Perzische kruiden
    Lamsmeat, potatoe, tomato, chipeas, whote neans, dried lemon and Persian seadoning 

    Vanaf maandag tot vrijdag kunt u voor dit gerecht een reservering doen voor zaterdagmiddag en zondag middag voor lunch vanaf 12:00 tot 14:30. Voor meer info bel 010 182482 of stuur een mail naar info@restaurantanahita.nl. 

Desert

  • Desert van de dag

    • 7,00

    Chocolade cake – Iraans ijs

Mail ons!

 Contact

 

1 + 1 =

Contact
010  4182482
Bergpolderplein 5A,
3051 GA Rotterdam

info@restaurantanahita.nl

Pin It on Pinterest

Vind je Restaurant Anahita leuk!

Deel het dan!